Peppi osallistui ensimmäistä kertaa Jyväskylän kansainvälisen näyttelyn yhteydessä pidettyyn cavaliereiden erikoisnäyttelyyn. Kaikkiiaan cavaliereita oli 197. Peppi osallistui myös ensimmäistä kertaa nuorten luokkaan, jossa narttuja oli 24. Tuomarina nartuilla oli Cheryl Currie-Thompson Australiasta.

Aamulla lähdettiin matkaan kahdeksalta kohti Jyväskylää. Jännitin kovasti näyttelypäivää ja sen myös muutkin huomasivat. :) Perille päästyämme ajattelin voiko tämä olla todellista! Niin paljon autoja parkissa ja ihmisiä sekä koiria sisällä messukeskuksessa! Olihan tämä Pepin ensimmäinen iso näyttely sisähallissa. Ja sisällä myös ääntä riitti ja omasta mielestäni oli jopa vähän ahdasta minun makuuni. :/ Häkki saatiin kuitenkin hyvälle paikalle vaikka olikin vähän kauempana kehän viereltä. Ja minä hömppä aloittelija näyttelyharrastuksessa ostin KV näyttelyluettelon. Mutta eihän sieltä löytynyt yhden ainutta cavalieria, koska erikoisnäyttelyluettelo oli myynnissä erikseen.:D

Pepin vuoroa odottelin hyvin jännittyneenä ja huomasin myös Pepissä pientä stressiä, mutta onneksi ei vähäistä kuolaamista suurempaa. Peppi käyttäytyi kehässä juuri niin kuin toivoinkin, jaksoi hyvin keskittyneesti häntä heiluen seistä kauniisti ja pöydällä myös oli ihan hyvin eikä käynyt istumaan. :) Pepin seistessä arvosteltavana tuomarin edessä minut valtasi suuri hymy, kun kuulin tuomarin sanovan excellent ja kehäsihteeri antoi vaaleanpunaisen nauhan ja kauniin ruusukkeen. Ohhoh!

Kuusi ERI:n saaneita nuoria narttuja jatkoi kilpailuluokkaan ja tuomari halusi sijoittaa Pepin toiseksi. Ja tietenkin sijoittuminen tuntuu aina mukavalle! Peppi jatkoi vielä paras narttu kehään, jossa oli ainakin parikymmentä kaunista narttua ja osa erittäin menestyneitä. Pepille ei tässä sijoitusta tullut. Erittäin suuri kiitos Maaretille, kun Peppi pääsi vielä lopuksi pyörähtämään Simonin jälkeläisluokassa! Muita jälkeläisluokkia ei kisassa ollut, joten ykköspaikka sekä kp Simonille jälkeläisineen!

Niin kuin on mukavaa menestyä näyttelyissä, yhtä mukavaa on tavata tuttuja koiria omistajineen! Erityisihanat kiitokset menee Paulalle ja Pepin siskolle Oosalle, Titalle ja Viiville perheineen, Marikalle, Anulle ja Jesselle sekä Jessen veljelle Jepelle omistajineen ja Vilille omistajineen! Oli ihana tavata taas teitä! Kiitos myös hengessä mukana olleille Kirsille ja Emmille!

Päivä oli pitkä ja hirmuinen lumimyräkkä alkoi iltapäivällä. Edessä oli vielä junamatka kotiin. Juna oli myrskyn takia puoli tuntia myöhässä,mutta päästiin ainakin hyvin kotiin. Junassa Peppi oli ensimmäistä kertaa ja niin helppona koirana se vain tyytyväisenä nukkui sylissä. Täytyy kyllä todeta, että kaikkiiaan tämä oli mahtava päivä!!

Tässä vielä Pepin arvostelu:
Very good breed type. Scull a little rounded, would prefer more fill under eyes. Good lenght of neck. Balanced with excellent angulation front & hind. Very good topline. Moves well.


                             (Pahoittelen kuvien huonolaatuisuutta)

                  2122663.jpg

                                      Kaunistautunut kaunotar


                      2122653.jpg  

                                 Simonin Jälkeläisluokassa


                      2122692.jpg  

                              Näyttelyn jälkeen palkintojen kera