Lenkkeilytreenit jatkuvat edelleen, mutta hyviäkin uutisia on. Jei! Pepin haukkuminen alkoi käymään minulle hyvin rasittavaksi. Tuntui, että mikään ei auta ja olin lähes luovuttaa. Lenkille on kuitenkin lähdettävä, show must go on, kuten sanotaan.

Kerran ajattelin, että menköön miten menee. Päätin olla kiinnittämättä mitään huomiota, vaikka Peppi kuinka haukkuisi vastaantulevalle koiralle. Huom! Tätä en todellakaan ollut ajatellut miksikään koulutukseksi! Ja niinhän minä tein, että pidin suuni supussa enkä namia kaivellut pussukasta, kun toinen koira lähestyi meitä. Jotain ihmettä siis tapahtui! Peppi ei haukkunut yhtään, vaikka oli muuten samalla tavalla huomioinut toisen koiran kuin ennenkin. Peppi otti iloisesti toisen koiran vastaan häntä heiluen ja pääsi tekemään vähän tuttavuutta. Siitäpä riemastuin ja nyt ollaan useamman kerran ohitettu ilman haukkumista toisille koirille. Tosin aina ei yhtä hyvin mene eikä edes sinne päinkään. Yritän kuitenkin palkata ja olla aidosti iloinen juuri silloin, kun ohitus onnistuu. Räksytykset jäävät huomiotta. Tärkeintä on siis, että mamma pitää suunsa kiinni eikä yritä kiinnittää nameilla huomiota. Siinäpä voikin vaikka mukavasti katsella lintuja tai pilviä taivaalla.

Vaikka treenit ovatkin menneet hieman parempaan suuntaan, olen ajatellut viedä Pepin rähinäkurssille vaikka se onkin hieman hinnakkaampi kurssi. Viimeisin mahdollisuus taitaakin olla ongelmakoirakouluttaja (ongelmaomistajakouluttaja  ),mutta kokeillaan nyt ensin mennä muuten. Periksi ei anneta!

Niin ja en tiedä onko tämä lenkkiräkytyksen hiljalleen pois hiipuminen sitten tämän toisen ongelman alku. Peppi nimittäin on ottanut elämäntehtäväkseen saada Jenkki white smilen eli syö purkkaa. Purkat pitää oikein etsimällä etsiä koko lenkin ajan. Niitä sitten vähän aikaa pureskellaan ja nielaistaan massuun ellen kerkeä saamaan niitä suusta pois. Se olisi varmaan alettava toden teolla opettamaan "jätä"-käskyn merkitystä. Se kun ei ole täysin hallussa. Mutta tälläistä taas täällä, ensi sunnuntaina yritämmekin suunnata taas tokon kenttätreeneihin. 

P.S. Nyt alan ymmärtämään miten käy kun maalaisjuntit tulevat kaupunkiin.