Aloitimme uudessa ryhmässä, tokon alkeissa. Mukana oli viisi koirakkoa. Yksi koirista oltiinkin aijemmin tavattu koirapuistossa. Viime kerta meiltä jäikin väliin, kun emme olleet Jyväskylässä.

Alkuun Peppi oli todella kiinnostunut vain toisista koirista ja mitä ympärillä tapahtui. Turhalta haukkumiseltakaan ei vältytty. Yritin kuunnella mitä ohjaaja meille sanoi, mutta Pepillä oli selvästi muut mielessä. Ehkä voisin ensi kerralla kokeilla sitä rauhoittumista mitä harjoiteltiin viime ryhmässä. Toisaalta hyvähän se on, että energiaa ja intoa riittää.

Kun treenit saatiin kivasti alkuun, Peppikin rauhoittui. Pepistä huomasi heti kuinka innokkaasti se teki tehtäviään. Hyvin kuuliainen ja tarmoa täynnä. Todella kiva nähdä kuinka Peppi tykkää tokosta, kuten agilitystäkin.

Tällä kerralla harjoiteltiin ihmisen ja koiran välistä tervehtimistä sekä ihmisten välistä tervehtimistä niin, että kaikki neljä tassua pysyisi maassa. Osittain meillä meni hyvin, mutta välillä Peppi innostui pomppaamaan kahdelle tassulle. Katsekontakti meni hyvin seuraamisessa. Maahanmeno istumisen kautta on hienosti hallussa, mutta maahanmenoa seisomisesta täytyy harjoitella. Paikallaoleminen maassa sujui oikein mallikkaasti. Uskalsin hyvin päästää remmistä irti, kävellä kauemmas, palata takaisin Pepin viereen ja palkata. Peppi piti koko ajan katseen tiiviisti minussa. Luoksetulo ja ohitusharjoitukset meni myöskin todella hyvin. Kumma, että ne ohitukset ei sitten lenkillä suju. Hyppyestettä harjoiteltiin viimeisenä. Laitoin Pepin istumaan esteen eteen, otin hihnan irti ja minun PITI antaa käsky hypätä yli, mutta kappas vain Peppi meni jo! Tuttua siis agilitystä! Reippaat, vauhdikkaat ja hienot oli Pepin hypyt.

Treenien jälkeen kotona Pepillä oli vielä energiaa. Oli tarkoitus tehdä Pepille aivotyötä maitopurkista, jonka sisään laitoin kuivatulla possun kärsällä täytetyn tyhjän vessapaperirullan. Sitä ei neiti viitsinyt ruveta repimään vaikka sen osaa kyllä tehdä. Peppi alkoi muuten riehumaan maitopurkin kanssa ja kylläpä lähti hetken meteliä kun maitopurkki sai kyytiä. Siihen sitten jäi matolle maitopurkki ja Peppi sai makoisat unet sohvalla.

Ennen joulutaukoa olisi vielä kolme treenikertaa. Toivottavasti päästään joka kerta mukaan.